BEC.BA

Tehnički engleski

PROGRAM KURSA: Technical English   LITERATURA: Technical English (knjiga, radna sveska, CD-ovi)   TRAJANJE KURSA: Jedan nivo obuhvata 65 školskih …

Upisani studenti

  PROGRAM KURSA: Technical English

   

  LITERATURA: Technical English (knjiga, radna sveska, CD-ovi)

   

  TRAJANJE KURSA: Jedan nivo obuhvata 65 školskih sati, 4 mjeseca, 2 puta sedmično po dva školska sata

   

  CERTIFIKAT: Polaznicima se dodjeljuje certifikat izdat uz saglasnost Ministarstva obrazovanja nauke kulture i sporta TK. U cijenu kursa je uračunat certifikat.

   

  CIJENA: jedan nivo 320 KM (Plaćanje na rate 4 mjeseca po 80 KM)

  U cijenu je uračunat PDV

   

  OPIS KURSA:

  Tehnički engleski je kurs koji se sastoji iz četiri nivoa. Kurs tehničkog engleskog idealan je za studente tehničkog i stručnog obrazovanja, kao i za zaposlenike firmi.

  NIVO 1

  Po završetku nivoa 1 ovog kursa, polaznici će biti sposobni da koriste osnovnu stručnu terminologiju kao i osnovne gramatičke strukture. Također će biti sposobni za čitanje i razumijevanje jednostavnijih tehničkih tekstova, čitanje uputstava za korištenje kao i za objašnjavanje procesa rada mašina. Nakon ovog kursa, polaznik može upisati Tehnički engleski 2.

  NIVO 2

  Po završetku nivoa 2, polaznici će biti sposobni da se koriste stručnom terminologijom kao i raznim gramatičkim strukturama (vremena, kondicionali, pasiv, modalni glagoli). Također će biti sposobni za čitanje i razumijevanje tehničkih tekstova, pisanje formalnog e-maila, iskazivanje mišljenja o prednostima i nedostacima određenih proizvoda, kao i za rješavanje problema na poslu koristeći stručnu terminologiju.

  NIVO 3

  Po završetku nivoa 3, polaznici će biti sposobni da se koriste stručnom terminologijom kao i raznim gramatičkim strukturama (vremena, kondicionali, pasiv, modalni glagoli, relativne rečenice). Također će biti sposobni za čitanje i razumijevanje složenijih tehničkih tekstova, pisanje izvještaja o nesreći, pisanje formalnog pisma, rezimea, rješavanje problema na poslu koristeći se stručnom terminologijom kao i za držanje prezentacija.

  NIVO 4

  Po završetku nivoa 4, polaznici će biti sposobni da se koriste veoma složenom stručnom terminologijom kao i nasloženijim gramatičkim strukturama (vremena, kondicionali, pasiv, modalni glagoli, relativne rečenice). Također će biti sposobni za čitanje i razumijevanje veoma složenih tehničkih tekstova, pisanje izvještaja o nesreći, pisanje istražnog izvještaja, pisanje sažetog evaluacijskog izvještaja, pisanje procjene štete, opisivanje prototipa, držanje prezentacija, kao i za opis proizvoda pomoću dva teksta, koristeći tehnički u jednom, a svakodnevni (opšti) engleski u drugom tekstu.

  Recenzije kursa

  Nisu pronađene recenzije za ovaj kurs.

  ZAPOČNI OVAJ KURS
  • upravo sada
  • Bedž kursa
  • Certifikat kursa

  Kursevi

  Kod certifikata

  All rights reserved. Sva prava zadržana.